ارده کاشان
ارده يک ماده غذايي کامل و بسيار مقوي است که کاشاني ها بيشتر آن را در فصل پاييز و زمستان ميل مي کنند . ابداع ارده را به شيخ بهايي نسبت مي دهند . در تاريخ آمده که شاه عباس به دنبال جيره غذايي مناسبي براي سربازانش بود که اولا مقوي و انرژي زا باشد ، ثانيا حمل و نقل آن آسان باشد ثالثا براي اوضاع جنگي مناسب باشد و براي مصرف هم نياز به گرم کردن نداشته باشد . به دنبال اين فراخوان مرحوم شيخ بهايي با همکاري شيريني سازان آن زمان چيزي را که امروز بنام حلوا ارده معروف است ابداع کرد .ماده اصلي حلوا ارده کنجد ...